Erdei Gyümölcsös Zabkása!
2017. július 24. írta: Huszár Vanessza

Erdei Gyümölcsös Zabkása!

Hogy Jól Induljon A Reggel ♥

Sziasztok!

Egy újabb hétfő, egy újabb hét kezdete. Bár ezt a napot sokan nem kedvelik, én eléggé megbarátkoztam már vele. A lényeg csak annyi, hogy kell egy jó indítás, a többi majd jön magától. Ma egy 2 perc alatt elkészíthető, finom és tápláló reggelit hoztam Nektek, ami határozottan kellemesebb hangulatot kölcsönöz majd a kora reggeleknek. Oh, és amellett sem lehet elmenni, hogy pár száz forintból beszerezhetőek az alapanyagok. unnamed_1_3.jpgunnamed_7.jpg

Hozzávalók:

  • ZABPEHELY 
  • KÓKUSZRESZELÉK 
  • FAHÉJ/ VANÍLIA AROMA/ MÉZ (Ízlés szerint.)
  • GYÜMÖLCS
  • TEJ

Az elkészítése nagyon egyszerű. Régen mikróban szoktam csinálni, de rájöttem, hogy lábosban sokkal finomabb lesz, és időben szinte ugyanannyi ideig tart. A tejet öntsük bele a legkisebbik lábosba, nem kell sok, elég ha negyedéig van maximum. Ezt melegítsük fel, miközben adagolunk hozzá ízlés szerint egy kis fahéjat, egy kupaknyi vanília aromát, és én egy kis édesítőszert is szoktam tenni bele. Ha felmelegedett a tej, tegyük bele a zabpelyhet, keverjük meg és vegyük le a tűzről, tegyük félre. Én szeretem ha marad még benne tej, és nem szívja fel a pehely az összeset. Így sokkal krémesebb lesz és biztos nem szárad ki. Közben egy szűrőbe szoktam tenni a gyümölcsöt és megmosom, jelenleg a ribizli és a fekete szeder a befutók. Ha megmostam, a zabkását átkanalazom egy mélytányérba, meghintem kókuszreszelékkel (Aki szeretne használhat mézet is.) és ráteszem a gyümölcsöket. És kész is a reggeli ♥  Ami a legtovább tart, az a tej megmelegítése, de addig pont van időm megcsinálni a kávém,kakaóm. 

Köszönöm, 

Vani xo

A bejegyzés trackback címe:

https://vanesszahuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr9112684095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása