BUDAPESTFOOD! - Törökméz
2019. február 17. írta: Huszár Vanessza

BUDAPESTFOOD! - Törökméz

Sziasztok!

Hmmmm, Ti hogy álltok a reggelivel? Inkább csak egy olyan étkezésnek tartjátok ami kihagyható, és inkább csak a reggeli kávétok hadd legyen már a kezetekben, vagy pedig szinte egy szent dolog, és a nap egyik legjobb része? Na, én az utóbbi csoportba tartozom. Nincs annál jobb, mint felkelni, és jól bereggelizni, nyugalomban, közben beszélgetni, megtervezni a napot. 

Most hétvégén tesós napot tartottunk a nővéremmel, ami abból állt, hogy elmentünk reggelizni, aztán vettünk macaronokat, felmentünk a várba fotózni, majd haza mentünk és miközben eltüntettük a csodás francia finomságokat, megszerkesztettük a képeket. 

A reggelihez Bius a Törökméz nevezetű helyet ajánlotta, mert az Instagram-on is elég meggyőző képeket találni, és sok ember mondta már, hogy milyen finom, így nekünk is ki kellett próbálunk. img_2271.jpegAz étteremről bővebben a weboldalon tájékozódhatsz: http://www.torokmez.hu/

Hétköznap lehet asztalt foglalni, de hétvégén nem, így ha tele van a hely, pár percet várni kell a bejutásra. A reggeliző/étterem a Margit körútnál található, egy domb tetején, szóval egy kis testmozgást igényel, hogy oda feljuthassunk. A "sor" egyébként gyorsan megy, mi maximum 5 percet vártunk az asztalunkra. A hely nagyon hangulatos, világos, és nagyon szépen is van berendezve. 

Asztalfoglalás után jön a pincér és átnyújtja az étlapot. Ha előre szeretnétek tanulmányozi, akkor a Facebook oldalukon megtaláljátok. Lehet rendes főételt is kapni náluk, illetve desszertet, de alapvetően a reggelin van a fókusz. Azt negatívumként megemlíteném talán itt az elején, hogy vasárnap nincs nyitva, így aznap ne tervezzen senki ide programot. 

A reggeli választék bőséges, mint említettem, de ha valaki nagyon édesszájú, akkor kicsit el lesz keseredve, mert talán a French toast és az Acai bowl amik édesebbek, de lehet kapni sütit, és kuglófot is. 

Én kifejezetten édesszájú vagyok, de találtam magamnak valót. Mivel sem kakaó, sem chai tea latte nem volt kapható, ezért egy sima lattét ittam, ami amúgy nagyon finom volt. Bius frissen facsart narancslevet kért, ami elengedhetetlen egy ilyen reggelihez. Én avokádós-füstölt lazacos szendvicset kértem buggyantott tojás nélkül (Az alapból van rajta.), Bius pedig bacont és tojást kért. 

Az ételre 10 percnél nem kellett többet várni, és nagyon, NAGYON finom volt. Tökéletesen jól lehetett lakni vele, és miután szétfotóztuk és elfogyasztottuk, már kértük is a számlát. Ha végeztél, nem "tanácsos" sok időt eltölteni ott, mivel mások kint állnak sorban, hogy bejuthassanak. 

img_2289.jpegimg_2508.jpegimg_2509.jpegimg_2519.jpeg

A pincérek nagyon kedvesek voltak, ami egy nagy pozitívum. Árban a hely nem olyan drága, de nem is a legolcsóbb, igaz a füstölt lazacos szendvicsem nem a legolcsóbb étel volt az étlapon, de ha már ott vagy, érdemes megkóstolni!

Ha kíváncsi vagy az ételeikre képekben, ne felejtsd el csekkolni az Insta oldalukat! : @torokmezbuda

Ennyi lett volna ez a reggelis poszt! Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan írjatok az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Találkozunk a következő posztban! 

Üdv, Vani ♥

ELÉRHETŐSÉGEK:
INSTAGRAM: vanesszahuszar
EMAIL: princessinquiry@gmail.com
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCUBbH0AxOxWh0XdUlW7bQYA
BLOG: http://vanesszahuszar.blog.hu/
FACEBOOK OLDAL: https://www.facebook.com/princessblogvlog/
PINTEREST: vanesszahuszar

A bejegyzés trackback címe:

https://vanesszahuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr8814631966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása