Sziasztok!
Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek és kellő módon búcsúztattátok az Óévet. Én a Párommal és a barátaimmal ünnepeltem egy szórakozóhelyen, és meg kell hogy mondjam, még sosem voltam ilyen jó buliban. Ma van az utolsó nap a szünetből, és holnap újra elkezdődik az iskola és a munka. De ma, akinek van kedve egy kicsit a konyhában tevékenykedni, annak van egy szuper muffin receptem.
A jó benne az, hogy szinte minden összetevő megtalálható a konyhában. Ez eredetileg egy sima kakaós muffin recept, de én tettem bele mogyorót és csokit, hogy kicsit feldobja. Ezt csütörtökön készítettem, ma még ezt ettem reggelire is, és ugyanolyan puha volt mint mikor kivettem a sütőből. Kezdjük is :)
HOZZÁVALÓK:
- 22 dkg liszt ( Ezzel a mennyiséggel kicsit folyós lett, így keverés közben még 3 evőkanállal adtam hozzá.)
- 4,3 dkg nem cukrozatlan kakópor ( Nekünk nem volt itthon ilyen, így rendes cukrozott kakaóport használtam, amiből kakót szoktam csinálni, és ehhez a mennyiséghez még egy kicsit adtam.)
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál só (Eredetileg 1/2-et ír, de amennyi cukor van benne, ennyi szerintem kell.)
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 2,4 dl szobahőmérsékletű tej
- 1 tojás felverve
- 11 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (Vagy 1 teáskanál vanília aroma.)
- 10 dkg csoki (Ízlés szerint lehet több is, szerintem úgy finomabb.)
- Kb. 1 bögre sós mogyoró ( Szintén ízlés szerint.)
Aki valaha sütött már muffint az tudja, hogy nagyon egyszerű az elkészítése. Először a száraz alapanyagokat összeöntjük, majd összekeverjük őket egy sima fakanállal. Jelen esetben a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. Ezután fogtam egy vágódeszkát, és apró kockákra felaprítottam a csokoládét, majd a mogyorót egy zacskóba raktam és egy klopfolóval összetörtem. Én nem ütögettem, mert nagyon hangosnak találtam, hanem rátettem a klopfolót a és úgymond ránehezedtem, és ezt párszor megismételve ugyanazt az eredményt kaptam, csak kicsit halkabban.
Ezután fogtam a folyékony összetevőket és azokat is összekevertem, egy másik tálban. Ehhez már robotgépet használtam. Először a tojást vertem fel, majd ehhez adtam a mikróban felolvasztott vajat. Majd a vaníliás cukrot és apránként a tejet is.
A két tálban lévőket összekeverjük, szintén robotgéppel. A száraz alapanyagokhoz adjuk hozzá a folyékonyakat, de csak szépen lassan. Végül a kapott "masszát" simára keverjük és a muffin formákba töltjük. Vigyázzunk, mert a csoki darabok hajlamosak a tál alján elrejtőzni, ezért kitöltés előtt mindig keverjük fel.
Végül, pedig jön a legjobb rész, hogy vajon mitől is lesz ez a süti hercegnős. Hát a Dr.Oetker Hercegnős dekor doboztól. A díszítés és sütés során úgy láttam, hogy a kövekkel és a rózsaszín bogyókkal nem kapunk olyan szép végeredményt, a szívecskékkel és a színes kis pálcikákkal pedig annál inkább. 180°C-ra előmelegített sütőben ( ha van, légkeverésen) sütjük, kb. 20 percig. Jól felpúposodnak majd, így mintát nem nagyon lehet bele tenni a díszekkel, mert szétcsúsznak sülés közben.
Remélem mindenki örömét leli majd a sütögetésben és az evésben is. Ezekkel a mennyiségekkel egyébként 2 teljes, és 1 fél tepsire elég massza lett, ami körülbelül 28-30 muffint jelent.
Találkozunk legközelebb, addig is mindenkinek kedves Olvasómnak kellemes pihenést kívánok!
Instagram: @vanesszahuszar
Köszönöm, hogy elolvastad
Vani xo