SHEA VAJ! - Minden Amit Érdemes Tudni Róla!
2017. szeptember 02. írta: Huszár Vanessza

SHEA VAJ! - Minden Amit Érdemes Tudni Róla!

Sziasztok!

Akik kicsit is jártasak a "beauty világban" biztos hallottak már a shea vajról. De mire is jó pontosan, honnan tudjuk beszerezni, és tényleg ilyen sok mindenre használható? Kicsit kutakodtam az interneten és összegyűjtöttem a legfontosabb információkat, amiket erről a csodáról tudni kell. Ha érdekel, olvass tovább! ♥

she.jpg

A shea vajnak több elnevezése is van, hívják például kariténak vagy "Afrika aranyának" is. Alapvetően a karitéfa diójából sajtolják ki ezt a krémszínű, zsíros anyagot. Magas az A-E-F-vitamin tartalma. 

MIRE JÓ?

  • Égési sérülések gyógyítására.
  • Hegek, pikkelysömör, bőrgyulladás kezelésére.
  • Ráncok csökkentésére.
  • Véd az UV sugaraktól.

Legtöbben arcápoláshoz használják. Hidratája a bőrt és elősegíti a sejtek megújulását. Rengeteg zsírsavat tartalmaz, ami hozzájárul bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megőrzéséhez. Nedves arcbőrre kenve a leghatásosabb.

Nekem nagyon száraz a bőröm, erről már korábbi posztokban is beszéltem. A sima hidratáló krémek nem sokat használtak, csak ha olajjal kombináltam őket. A nővérem kapott a múltkor ajándékba shea vajat, és kipróbáltam, a bőröm pedig iszonyatosan puha lett tőle. Nem krém állaga van, hanem olyan mint a zsír, értelem szerűen. Nem kell belőle sok, és miután elkentük az arcunkon érezhetjük még órákon át is, hogy zsíros, így én inkább lefekvés előtti használatra ajánlanám.

Ha ilyen készítmények vásárlására adjuk a fejünket, érdemes tudni, hogy nem olcsó, viszont csak természetes, bio shea vajat érdemes venni, illetve olyan termékeket, amelyek ilyet tartalmaznak. A kiszerelés nem túl nagy általában, de nagyon nagyon kevés kell belőle, így sokáig elég.

Néhány oldal, ahonnan beszerezhető:

https://okokucko.hu/termekek/natur-kozmetikumok-alapanyagok/shea-vaj

https://www.zolddrogeria.hu/naturpolc-finomitatlan-shea-vaj

http://www.biocity.hu/drogeria/testapolas/mm-gold-shea-vaj-450-ml.html?gyarto=2530&price=-1000

Te kipróbáltad már? Ha igen, mi a véleményed róla? Írd meg kommentben ♥

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vanesszahuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr6612798262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása