EGY BLOGGER  NAPJA - MUNKA A BEJEGYZÉS MÖGÖTT!
2017. szeptember 20. írta: Huszár Vanessza

EGY BLOGGER NAPJA - MUNKA A BEJEGYZÉS MÖGÖTT!

Sziasztok!

Ma egy szerintem elég érdekes bejegyzéssel készülök. Sokan olvasnak blogokat, de aki nem csinálja, annak fogalma sincs bizony milyen sok munka van egy-egy poszt mögött. Most ezt szeretném elmesélni Nektek, ugyanis erről még nem nagyon találtam bejegyzést. Előre is szeretném felhívni a figyelmet, hogy még véletlenül sem szeretném "sajnáltatni" magunkat, hiszen más munkához képest ez valakinek nem nagy dolog, és mi IMÁDJUK ezt csinálni, de az emberek néha észre sem veszik, hogy akár 3 órába is telhet simán CSAK egy bejegyzés megírása. ♥unnamed_1_4.jpg

1. A TÉMA

Kitalálni miről szeretnénk éppen írni, egyáltalán nem könnyű dolog. Néha van ihlet, néha viszont kétségbeesetten keresgélünk Pinterest-en vagy a Google-ban különféle bejegyzés ötletek után. Van hogy napokig nem jut eszünkbe semmi, és akkor nincs mit tenni. Máskor naponta háromszor is posztolnánk, de azt nem lehet, mert kell időt hagyni a bejegyzések között. Ha nagy nehezen találunk egy témát, ami érdekli is az embereket ( mert ez is fontos), jöhet a következő lépés.

2. A BRAINSTORMING

Nem találtam jobb szót a következő lépésre. A téma megtalálása után össze kell állítani nagyjából fejben, hogy fog kinézni egy poszt. Milyen képek lesznek benne, azok hogy nézzenek ki, a különböző vázlatpontok, linkek, fontos információk. Elég kreatívnak kell lenni, ami nem mindig olyan könnyű. Ha ruhás bejegyzés lesz milyen legyen a szett, hol legyen a fotózás, ki legyen a fotós (nem feltétlenül profi), ha főzős poszt lesz legyen itthon minden alapanyag. Nem is olyan egyszerű, igaz?

3. A FÉNYKÉP

Jó bejegyzés nincs fénykép nélkül. Igen, de ki kell találni milyen legyen a háttér, milyen színűek legyenek a képen a dolgok, milyen legyen a beállítás, jó legyen a fény, és ezeket meg is kell tudni valósítani. ( Néha még a helyszínre is el kell menni.) Csinálunk vagy 100 képet, amiből jó esetben 5 használható, de legalább van olyan, amelyik tetszik. Ezután még nincs kész a dolog, mert azokat meg is kell szerkeszteni. Ez nálam személy szerint általában 10 perc/kép. Na, ha van a bejegyzésben vagy 5-6 kép, az már majdnem egy óra. A kész gyönyörűségeket át kell tenni a gépre. Persze az sem mindegy, mivel készülnek a képek. Minden blogger rendelkezik vagy egy jó kamerás telefonnal, vagy egy jó fényképezőgéppel, ami azért nem olcsó mulatság. Előfordul, hogy nem saját képeket használunk, én például szoktam leárazásokból kiválogatni olyan ruhákat amik tetszenek, és ezeket összerakni egy posztba. Mondanom sem kell, hogy azokat a képeket lementegetni, a termék nevét és árát összeegyeztetni nem 5 perc.21769961_1585264481533606_60399440_n.jpg21397685_1572589939467727_1496858949_n.jpg21850400_1585264484866939_1095895247_n.jpg

4. A BEJEGYZÉS MEGÍRÁSA

Ez az alapja mindennek. Egy bejegyzés megírása nálam fél órától általában 3 óráig terjed. Aki olvasta az Aliexpress-es táskás posztomat, lehet, hogy nem tűnik nagyon extrának, de legalább 3 órán keresztül dolgoztam rajta, csak a megírásán és megszerkesztésén, a táskák kiválasztása és leírása nélkül. Ha írunk, figyelnünk kell a változatos szókincs használatra, a helyesírásra, a megfogalmazásra. A képeket be kell illeszteni, a ruhákhoz linkeket/honlapokat kell keresni, és ez bizony néha elég sokáig tart. Persze én ezt imádom csinálni, mert buli. 

5. ELLENŐRZÉS ÉS ELÉRHETŐSÉGEK

Ha kész a bejegyzés, ellenőrizni kell nincs-e benne hiba, szóismétlés stb. A posztba bele kell írni az elérhetőségeket, azoknak a linkjét, hogy az olvasók számára könnyen elérhető legyen.

6. KÖZZÉTÉTEL ÉS MEGOSZTÁS

A kész csodát közzé kell tenni a blogon, majd meg kell osztani mindenhol, hogy az minél több emberhez eljusson. Facebook, Instagram stb. 

7. ÉS KEZDŐDIK MINDEN ELŐRŐL

 

Ennyi lett volna a mai bejegyzés. Remélem egy kicsit sikerült rávilágítanom arra, hogy ez már szinte olyan mint egy munka, és nem kevés erőfeszítéssel jár. Én nagyon szeretem ezt csinálni, és nyilván a többi blogger is így van ezzel.♥

A bejegyzés trackback címe:

https://vanesszahuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr8612879822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása