Sziasztok!
Következő az Instagram-barát helyek szériában egy nagyon aranyos kis étterem. Itt az "insta-worthy"-ség nem az ételek kinézetében, sokkal inkább magában a helyben rejlik, a fantasztikus világítás miatt. Ha jól emlékszem múlt héten szerdán jártunk ebben az étteremben miután a várban voltunk. Kezdjük is el a hely értékelését!
Az étterem a Krisztina körúton található ha jól emlékszem, könnyen megközelíthető helyen van. Mikor bementünk az étterembe leültünk egy kétszemélyes kis asztalhoz a fények alatt és gyertya égett az asztalon, így mivel már este volt nagyon romantikus hangulatot varázsolt. A pincér egyből oda jött hozzánk, hogy felvegye az italrendelésünket. Mindketten házi limonádét kértünk, mint szinte minden alkalommal, mert ez az az ital, amiről kiderül, hogy milyen az étterem. Mert a jó házi limonádé, akármilyen ízesítésű is legyen, tele kell legyen gyümölcsökkel (narancs, citrom minimum). Ha ezek nincsenek benne, nekem már nem tetszik az étterem. Ez lehet furán hangzik, de hadd meséljem el miért alakult ki ez a hozzáállásom.
STORYTIME: Tavaly Valentin-napon (azt hiszem) elmentünk Misivel, Marcival (Misi bátyja) és Lolkával egy dupla randira/ebédre egy szombathelyi étterembe, ami elég jónak számít - vagy legalábbis nagyon sokat szeretik. Megkérdeztem van-e házi limonádéjuk, és azt mondták persze. Elment a pincér, majd 5 perc múlva vissza tért egy pohár """"limondéval"""". Képzeljetek el egy sima poharat amibe szappanos víz van, mert ez pont ugyanúgy nézett ki, ami benne volt pedig nem volt más mint víz, egy rakat cukor meg citrom kivonat. Se jól nem nézett ki, se finom nem volt és még gyümölcs sem volt benne, így ezután bármilyen finom lehetett volna az étel, már nem érte el ugyanazt a hatást. Ezzel szemben ha tele van pakolva fagyasztott málnával, naranccsal és citrommal, van benne egy szívószál és még finom is, már egy sokkal élvezetesebb kezdést ad.
Nos, ebben az étteremben az utóbbit kapta az ember. Pár perc múlva újra jött a pincér felvenni a rendelést. Én rántott camambertet kértem áfonya lekvárral és steak burgonyával, Misi pedig steak burgonyát, karamellizlt gyöngyhagymát és valami omlós husit evett. Legnagyobb meglepetésünkre nem kellett órákat várni az ételre, kb 10-15 perc múlva már ki is hozták, frissen, melegen, ropogósan.Tökéletesen eltalált adagokat hoztak ki, ennek nagyon örültem , mert nem szeretem ha nem tudom mind megenni a kikért ételt. Mindkettőnk étele nagyon-nagyon finom volt, és akkor nem is ez volt a legjobb része a dolognak.
Desszertnek a hely nevéhez hűen mákos gubát kértünk, illetve én diósat. Ezt is ugyanolyan gyorsan felszolgálták. Egy meleg tálban volt a guba, a hideg vanília mártás pedig mellette egy külön tálban. ELKÉPESZTŐEN finom volt mindkettő. Misitől mást nem hallottam egész desszert közben mint: "Úristen de finom." "Már csak ezért megérte ide eljönni." "Ez kegyetlen finom." "Ez olyan mint egy nyári pártértekezlet." (??????-később kiderült, annyira sok mák volt benne mint ember a pártértekezleten) "Már csak ezért a gubáért vissza fogok jönni". Nos, úgy hiszem, már jobban szereti az ottani mákos gubát mint engem. :D
Ezután ejtőztünk és beszélgettünk még egy kicsit, majd kikértük a számlát. Összesen 6000 Ft-ot fizettünk (Misi), ami teljesen elfogadható ár szerintem. Az hús ételek 1400 Ft körül vannak, ehhez kell köretet választani, kb 450 Ft.
Ár: 2000-3000 Ft/ fő
Az biztos, hogy legközelebb is visszajövünk. Az ajánlást köszönjük szépen Bettinek! :)
Ha bármi további kérdésetek van, látogassatok el az oldalra (http://www.makosguba.hu/fooldal.php ), vagy írjátok meg hozzászólásban/üzenetben akárhol!
ELÉRHETŐSÉGEK:
INSTAGRAM: vanesszahuszar
EMAIL: princessinquiry@gmail.com
BLOG: http://vanesszahuszar.blog.hu/
FACEBOOK OLDAL: https://www.facebook.com/princessblogvlog/
PINTEREST: vanesszahuszar